Startpagina instellen Internet Explorer

Internet Explorer is lange tijd de meest populaire browser geweest en nog steeds wordt deze op veel computers en laptops gebruikt. Windows levert IE standaard mee met het besturingssysteem dus alle computers, en dat zijn veruit de meesten, waar dit besturingssysteem op draait gebruiken Internet Explorer. Je kunt in deze browser eenvoudig een startpagina instellen die meteen wordt getoond zodra je de browser start. Dit kan erg handig zijn als er een website is die je veel gebruikt en die je dus meteen wilt zien als je de browser opstart.

Internet Explorer Startpagina instellen

Wil je een favoriete pagina instellen als startpagina Internet Explorer dan heb je dat in een paar stappen geregeld. Ga in het menu “Extra” naar “Instellingen”. Vervolgens opent een menu waarin je de door jou gewenste startpagina kunt ingeven. Typ hier bijvoorbeeld “www.google.nl” om bij het starten van Internet Explorer direct je favoriete zoekmachine te kunnen gebruiken. Wil je meer pagina’s direct bij het openen van de browser laten starten dan kun je die vervolgens onder elkaar in het dialoogvenster zetten. Sluit het venster, start de browser opnieuw op en je zult zien dat jouw favoriete pagina als eerste wordt getoond. Heb je meer pagina’s opgegeven dan staan deze in de tabbladen bovenaan het scherm en kun je ze daar aanklikken.

<3>Nooit meer zoeken naar een website

De website van je favoriete webshop kun je eenvoudig als startpagina instellen. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar de URL en kun je direct inloggen. Dat geldt ook voor langere webadressen, bij voorbeeld van internetbankieren of het beheer van eigen websites. Als je deze webadressen in het menu voor de startpagina invoert staan ze altijd direct voor je klaar zodra je Internet Explorer start.

Het voordeel van snelle toegang tot websites

Websites die je veel gebruikt zijn ideaal om als startpagina in te stellen. Je hoeft dan het webadres niet meer te onthouden en kunt ze meteen aanklikken. Natuurlijk kun je een website ook bij je favorieten zetten, maar dan nog moet je dit menu openen en de gevraagde website opzoeken. Dit vergt meer tijd, zeker als je een enorme verzameling websites bij je favorieten hebt staan. Dan is het een stuk gemakkelijker om zo’n website als tabblad te laten openen op het moment dat je Internet Explorer start. Startpagina instellen in Internet Explorer is dan ook een veel gebruikte optie van gebruikers van deze browser.

De gegevens worden niet onthouden

Internet Explorer werkt niet met een account. Dat betekent dat je informatie over ingestelde startpagina’s en dergelijke niet wordt onthouden. Ook je favorieten kun je niet op andere computers gebruiken, alleen op de computer waar je ze hebt ingesteld. Gebruik je meerdere computers, bij voorbeeld een pc en een laptop, dan moet je dus op beide apparaten de gegevens voor het startpagina instellen voor Internet Explorer herhalen. Je kunt wel favorieten exporteren en vervolgens op een ander apparaat weer importeren. Maar de startpagina’s zal je handmatig moeten instellen, ook als je bij voorbeeld een nieuwe computer koopt.