Pagina instellen als startpagina

Een pagina instellen als startpagina is erg handig. Zo heb je direct de door jou het meest gebruikte pagina bij de hand als je je browser opent. Je kunt zelf bepalen welke pagina je als startpagina wilt hebben. Dit kan een zoekmachine zijn, maar het kan ook heel goed de website van je bedrijf of een pagina van één van de sociale media. Welke pagina je instelt daarin ben je dus volledig vrij. De startpagina instelling is meestal door de fabrikant van je computer al gedaan. Vaak opent de browser met de pagina van de fabrikant van je computer. Maar als je dit wilt wijzigen is het heel simpel aan te passen.

Startpagina leren instellen

Als je bij het openen van je browser altijd dezelfde pagina of pagina’s opent dan heb je die veel sneller bij de hand wanneer je ze als startpagina instelt. Natuurlijk zal je het webadres van je favoriete pagina wel uit je hoofd weten, maar het is handiger om de websites die je vaak bezoekt snel bij de hand te hebben. Scan je ’s morgens graag even het laatste nieuws op NU.nl, of check je voordat je aan het werk gaat nog even snel je Facebook of Instagram account? Dan kun je deze pagina’s als startpagina instellen in je browser zodat je ze snel en gemakkelijk kunt oproepen.

Hoe kan ik mijn favoriete pagina instellen als startpagina?

Wil je een bepaalde internet pagina instellen als je favoriete startpagina, dan is dat heel eenvoudig te regelen. Hoe je het moet doen hangt af van de browser die je gebruikt. De meest gebruikte browsers zijn op dit moment Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Internet Explorer. Met de komst van de nieuwste versie van het besturingssysteem Windows gebruiken veel mensen nu ook de opvolger van Internet Explorer: Edge. Bij al deze browsers is het mogelijk om een favoriete startpagina in te stellen. Je kunt ook meerdere pagina’s laten openen zodra je de browser start, zodat je snel al je favorieten bij de hand hebt. In grote lijnen komt het instellen van een startpagina in alle browsers op hetzelfde neer.

Instellen van de startpagina

Het instellen van een startpagina vind je meestal in een menu “Extra” of “Opties”. Als je het gevonden hebt wijst het instellen zich vanzelf. Als je de optie niet kunt vinden in je browser kun je ook nog de help functie van de browser raadplegen door F1 in te drukken. Dan krijg je na het intypen van de zoekterm “startpagina instellen” automatisch uitleg hoe je dat moet doen. Als dat niet lukt kun je ook met een zoekmachine op het internet zoeken naar een uitleg, ook wel tutorial genoemd, hoe je in jouw favoriete browser een startpagina instelt. Vaal worden er schermprints bij de uitleg getoond zodat je ziet hoe het scherm waar je het moet regelen eruit ziet. Wil je meerdere pagina’s laten openen als de browser start dan kun je dit ook in het menu van de browser regelen. Dit kan door de adressen van de websites onder elkaar te zetten of te scheiden met een voorgeschreven leesteken, welke dit is verschilt per browser.