Startpagina instellen Firefox

Mozilla Firefox is een populaire browser die door veel mensen wordt gebruikt. Firefox ging evenals andere browsers de strijd aan met Internet Explorer om een plaatsje te veroveren op de browsermarkt en dat is wat Firefox aardig goed gelukt want het programma heeft vele tevreden gebruikers. Het instellen van startpagina’s maakt het werken met Firefox nog eenvoudiger, want als je startpagina instellen Firefox gebruikt kun je jouw favoriete pagina’s een stuk sneller vinden.

Firefox startpagina instellen

Een startpagina instellen in Firefox is heel eenvoudig. Open het menu aan de rechterzijde van het scherm. Er wordt nu een aantal iconen getoond. Kies het icoon “Opties”. Hierna opent een scherm waar je diverse instellingen voor de browser kunt regelen. In het menu “Algemeen” waarmee het scherm wordt geopend zie je de sectie “Opstarten”. Hier kun je jouw favoriete website opgeven door het webadres in de balk in te typen. Wil je meerdere pagina’s laten opstarten zodra je Firefox start dan kun je meerdere adressen ingeven, gescheiden door het pipeline teken “|”. Sluit nu de browser af en start Firefox opnieuw op en je zult zien dat de door jou ingestelde startpagina(‘s) direct worden geopend.

Iedere pagina kan een startpagina zijn

Je kunt iedere gewenste pagina als startpagina instellen. Dit kan bij voorbeeld de website van je werk zijn als je de computer op je werk gebruikt. Of de startpagina van social media zoals Twitter, Instagram of Facebook. Ook websites met een ingewikkeld adres kun je als startpagina laten oenen zodat je het adres niet steeds hoeft in te geven als je de website wilt openen. Zo kun je je browser precies zo inrichten zoals jij wilt. Hoe meer aanpassingen je doet om Firefox in te stellen, hoe sneller je ermee kunt werken omdat het programma met de zelf gekozen opties voor jou het beste werkt.

De startpagina’s beheren

Wil je op een later moment een startpagina verwijderen of een nieuwe toevoegen dan kan dat heel eenvoudig in het Opties menu. Je volgt dezelfde stappen als bij het instellen van een startpagina. Verwijder startpagina’s die niet meer nodig zijn en voeg eventueel nieuwe toe. Vergeet niet om de webadressen met een | teken van elkaar te scheiden anders worden ze niet goed herkend door Firefox. De nieuwe instellingen worden zichtbaar zodra je de browser opnieuw start.

Browsers krijgen steeds meer opties

Browsers, en dus ook Firefox, krijgen steeds meer opties. Dit doen de makers om de concurrentie voor te blijven en zo veel mogelijk gebruikers aan zich te binden. Steeds worden nieuwe opties bedacht en toegevoegd om ervoor te zorgen dat de huidige gebruikers het programma blijven gebruiken en dat er hopelijk weer nieuwe gebruikers bij komen. Firefox bezet op dit moment de derde plaats als het gaat om populaire internetbrowsers op desktop computers en laptops. Het marktaandeel van Firefox ligt iets onder de 20% in Nederland. Firefox gebruikers kiezen vooral voor deze browser omdat deze zeer snel is en er veel add-ons oftewel invoegtoepassingen voor te krijgen zijn.